Z malce truda in volje je lahko vsako jutro navdihujoče, potrebne je le nekaj organizacije in moči, da se iz postelje izvlečemo nekoliko prej. In seveda, zvečer ležemo v posteljo ob spodobnejši uri. Vam bo uspelo? Vsekakor se splača – tako boste dan začeli polni energije in pozitivnih misli, dobre in volje in oboroženi z zamislimi za nov uspešen dan. In kako to doseči?

Vstanite pravočasno. Nikar ne omahujte – ko budilka zazvoni, jo nemudoma upoštevajte in vstanite. Deset minut poležavanja več ne bo prav nič pripomoglo k boljši spočitosti! Takoj ko vstanete, preklopite v višjo prestavo in spomin na poležavanje bo kaj hitro zbledel …Že zjutraj potelovadite. Saj ni treba, da pretečete kdove koliko kilometrov ali dvigujete uteži, pomembno je, da poženete kri po žilah in opravite nekaj vaj za raztezanje. Raztegnite se od vratu pa do stopal – počasi, da se ne poškodujete.

Meditirajte. Ne, ne boste se uspavali, temveč dodobra nadihali in odpravili vse strahove ter napetosti še pred začetkom delovnega dne. Najdite si miren kotiček, privoščite si pomirjujočo glasbo in se osredotočite na dihanje.Spijte kozarec vode z limono. Tako boste alkalizirali in očistili telo, spodbudili prebavo, prebudili apetit in se obdarili z energijo in nepogrešljivim vitaminom C.

Privoščite si dober zajtrk. Nobena skrivnost ni, kateri obrok dneva je najpomembnejši, a je ta žal tudi najbolj zanemarjen. Odlično bi se bilo tudi na tešče oskrbeti z železom, zraven pa poplakniti z vitaminom C, ki poskrbi za absorbcijo tega minerala.Izberite primerna oblačila. Napravite se tako, da vam bo udobno in se boste počutili samozavestno. Nikar si ne pokvarite dneva s pretesno bluzo ali neudobnimi hlačami.