Film Trije plakati pred mestom, v katerem Mildred Hayes (Frances McDormand) išče pravico za umor svoje hčere, je imel devet nominacij v osmih kategorijah za nagrade bafta. Po štirih zlatih globusih je sedaj prejel kar pet baft, prvo za najboljši film, drugo za izjemni britanski film, za glavno žensko vlogo (McDormand) in najboljšega stranskega igralca (Sam Rockwell) ter za najboljši originalni scenarij (McDonagh). Za najboljšega igralca so razglasili Garyja Oldmana za vlogo Winstona Churchilla v filmu Najtemnejša ura režiserja Joea Wrighta, za najboljšo stransko igralko pa je obveljala Allison Janney za vlogo LaVone Golden v biografskem filmu Jaz, Tonya. Fantazijska romanca Oblika vode, ki se je ponašala z največ, 12 nominacijami za bafte, je pobrala tri nagrade - za najboljšega režiserja (Guillermo del Toro), scenografijo in izvirno glasbo. Z beneškim zlatim levom nagrajeni film o ljubezni med nemo žensko in morsko pošastjo v ujetništvu je bil za režijo in izvirno glasbo nagrajen tudi z dvema globusoma.


Allison Janney je prejela bafto za najboljšo stransko vlogo.


Za bafto za najboljši film so bili sicer poleg filmov Trije plakati pred mestom, Najtemnejša ura in Oblika vode nominirani še Pokliči me po svojem imenu režiserja Luce Guadagnina in Dunkirk Christopherja Nolana, oba sta prejela po eno bafto v drugih kategorijah, Pokliči me po svoje imenu za scenarij po knjižni predlogi, Dunkirik pa za zvočno obdelavo. 


Gary Oldman je prejel bafto za glavno moško vlogo.


Podelitev nagrad, ki jo je v londonski Royal Albert Hall vodila igralka Joanna Lumley, je zaznamovala črnina. Večina gostov je bila v podporo gibanju žensk z geslom Čas je potekel, ki se je začelo lani po poplavi spolnih škandalov, oblečena v črno. Za barvito kreacijo se je odločila le zmagovalka McDormand, ki je odločitev komentirala na odru z besedami, da ima, tako kot sporočilo filma v katerem je nastopila, težave s konformizmom. »A rada bi, da veste, da stojim v solidarnosti s svojimi sestrami, ki so nocoj oblekle črnino. Naj še povem, da cenim vsako dobro izpeljano dejanje civilne nepokorščine.«


Podelitev so odprli akrobati Cirque du Soleil.


Slavnostno prireditev, katere se vsako leto udeležita tudi zakonca Cambridge, so s točko odprli akrobati Cirque du Soleil, vojvodinja Kate pa je namesto črne oblekla temno zeleno, kar so poznavalci kraljeve družine komentirali z besedami, da solidarnosti z opravo ni bilo pričakovati, saj člani dvora redko javno pošiljajo politična sporočila.  Odmev gibanja Čas je potekel pa je bilo na podelitvi baft sicer za pričakovati, saj je okrog 200 britanskih igralk še pred slovesnostjo podpisalo pismo z zahtevo, da se naredi konec spolnemu nadlegovanju in zlorabam. Poslale so ga časniku The Observer. Med podpisnicami so tudi Kate Winslet, Emma Watson in Saoirse Ronan. 


Saoirse Ronan je med drugim letošnja nominiranka za oskarja.


Gibanje, ki se je v Hollywoodu pričelo z izbruhom škandala o Harveyju Weinsteinu, bo zagotovo glasno zatreslo filmsko industrijo 4. marca, ko bo sezona filmskih nagrad dosegla svoj vrhunec s podelitvijo oskarjev. Za najpomembnejše filmske nagrade se letos kot vodilni film s 13 nominacijami podaja Oblika vode, sledi drama o 2. svetovni vojni Dunkirk z osmimi nominacijami, na tretjem mestu je kriminalna drama Trije plakati pred mestom s sedmimi nominacijami.