Velika pregreha

Čokoladno-orehova bomba

Čokoladno-orehova torta ne vsebuje moke, zato je primerna za vse, ki jim to živilo iz različnih razlogov ne diši. Po drugi strani pa je prava energijska bomba, zato je rekreacija ob uživanju te okusne in izjemno nasitne slaščice nujna. Orehe lahko nadomestimo z mandlji ali lešniki, obliv pa lahko pripravimo tudi iz bele ali mlečne čokolade in tako ustvarjamo različne okuse.

Sestavine

  • Za biskvit
  • 10 jajc
  • 250 g orehov
  • 200 g sladkorja
  • 1 vrečka vaniljevga sladkorja
  • 30 g temne čokolade za kuho
  • 1 velika žlica ruma ali svežega pomarančnega soka
  • Za obliv
  • 150 g temne čokolade za kuho
  • 1 jajce
  • 50 g sladkorja
  • 70 g masla
  • Za posip (po želji)
  • 50 g mletih, rezanih ali celih orehov

Priprava

  1. 1Ločimo rumenjake od beljakov.
  2. 2Beljake stepemo v trd sneg.
  3. 3Rumenjake z metlico ročno zmešamo z orehi in sladkorjem.
  4. 4Zmesi postopoma dodajamo sneg iz beljakov in pri tem nežno mešamo z metlico.
  5. 5Nazadnje dodamo še temno čokolado, ki smo jo stopili nad paro, in pomarančni sok ali rum.
  6. 6Zmes zlijemo v namaščen model in 35 minut pečemo v pečici, ki smo jo ogreli na 170 stopinj C.
  7. 7Medtem ko se biskvit ohlaja, se lotimo priprave obliv.
  8. 8Na sobni temperaturi zmehčano maslo zmešamo s sladkorjem in jajcem.
  9. 9Mešanico dodamo v kozico, v kateri smo stopili čokolado, in vse skupaj mešamo nad paro še 10 minut.
  10. 10Odstavimo in počakamo, da se ohladi.
  11. 11Oblijemo biskvit in okrasimo z orehi.
  12. 12Torta naj čez noč počiva v hladilniku.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE