Malokdo ve, da sta bili istega leta rojeni tako italijanska Vespa kot tudi pariška hiša visoke mode Christian Dior. Od leta 1946 se je za obe podjetji vila dolga in uspešna pot, ki pa ju nikoli ni združila. Do zdaj. Izrecimo dobrodošlico Vespi 946 Christian Dior,  ki ohranja tradicionalne gene dvokolesnika s prestižnimi in brezčasnimi modnimi elementi. 

Vespa, sinonim za skuterje in simbol mladosti, ki je med drugim imela glavno vlogo tudi v filmski klasiki Rimske počitnice z legendarnima Audrey Hepburn in Gregoryjem Peckom, v najnovejši - ekskluzivni - različici stoji kot poklon dediščini obeh hiš. Modno podobo Vespe 946 je zasnovala Maria Grazia Chiuri, kreativna direktorica ženskih kolekcij Dior, izdelana pa je v Italiji z najvišjimi standardi, zavzetostjo in natančnostjo podjetja Piaggio. 


Sodobna različica ikonične Vespe 946, ki je bila prvič predstavljena leta 2012, je poznana po svoji eleganci in tehnoloških inovacijah. Arhitektura in subtilne grafične črte spajajo filozofijo Vespe s prepoznavnim slogom Diorja. To poudarja tudi kovček z motivom Dior Oblique, ki ga je davnega leta 1967 oblikoval Marc Bohan in je pritrjen na prtljažnik. Sedež, ki spominja na sedlo in ročaji iz modrega usnja so prav tako izvenserijski klasični dizajn.

Vespa 946 Christian Dior, kreacija z omejeno izdajo, bo uradno predstavljena spomladi 2021 v Diorjevih butikih po vsem svetu, cena pa zaenkrat še ostaja skrivnost.