Ko sem prebrala vašo knjigo, sem bila pošteno jezna, priznam. 

Všeč mi je. Jezo lahko razumem pozitivno. Če vas delo razjezi, je to za avtorja dobra vest. Cerkev se na zunaj kaže kot rajski vrt s papežem, polnim prijaznih besed. A v sebi smo bolni, ker smo polni sovraštva, izvajamo absolutizem, ki opravičuje našo sveto vojno proti vsemu svetu. Ta »boj« je seveda zelo perverzen, kajti vključuje osladne besede o ljubezni.
Ko zapišem, da je moja Cerkev homofobna, mizogina, je reakcija jeze nujna. To je zelo krščanska, človeška reakcija pravzaprav. Ko vidim, da so človeške pravice teptane, me popade bes. Strastno jezen je bil tudi Jezusov odziv, ko je dal uničiti tempelj. V Janezovem evangeliju je namreč zapisana zgodba o tem, da je Jezus vstopil ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!