Kanadska glasbenica je svetovno turnejo razglasila v sklopu Facebook dogodka v živo z besedami: »Hvaležna sem vsem obiskovalcem, ki so v minulih letih obiskali moje šove v Las Vegasu. Sedaj sem dobila priložnost, da ustvarim popolnoma nov šov, s katerim bom nastopala po Severni Ameriki in po svetu.« 


Turneja, ki nosi isti naslov kot njen prihajajoči novi album Courage, se bo pričela še pred njegovim izidom, in sicer 18. septembra v Quebecu v pevkini rodni Kanadi. Vse do marca prihodnje leto bo obiskala še druga kanadska in ameriška mesta, nato pa se njenega nastopa v živo lahko nadejamo tudi v Evropi (datumov za te koncerte pevka še ni razkrila). 

51-letna pevka je zadnjih 15 let polnila dvorane v Las Vegasu, kjer med 2003 in 2007 izvajala šov New Day (v tem času je zaslužila neverjetnih 385 milijonov ameriških dolarjev), nato pa do danes v ameriški prestolnici iger na srečo do danes nadaljevala s koncertno rezidenco Céline at The Colosseum at Caesars Palace, ki ji je do decembra lani prinesla še dodatnih 245,5 milijona dolarjev. S tako bogatim zneskom se je Dionova zapisala v glasbeno zgodovino kot pevka z najdonosnejšo rezidenco vseh časov, navaja ameriška medijska hiša Billboard. 

Pogum, da se ponovno odpravi na odre po svetu, je Céline zbirala že nekaj časa. Leta 2016 jo je zelo prizadela smrt moža in menedžerja Reneja Angelila, a prav spomin nanj jo je prepričal, da ne sme ustaviti svojih ustvarjalnih motorjev. »Rene si je zelo želel, da bi se po njegovi smrti vrnila na odre. Želel se je prepričati, da bom še naprej sledila svoji strasti,« je sedaj razkrila. Tudi novi album Courage je posvečen njeni pokojni ljubezni, naslov »pogum« je namreč tisto, kar ji je vlival Rene. »S tem albumom mu želim sporočiti, da sem dobro, da smo vsi dobro in da bomo še naprej vsi OK,« je dejala Céline.