Tekma za tretje mesto na svetovnem prvenstvu v rokometu se je sinoči končala s slovensko zmago, ki se bo zapisala v zgodovino kot ena najbolj bleščečih. Slovenija je po krvavem boju z 31:30 premagala Hrvaško, ki je večino tekme vodila z veliko prednostjo.

Naši fantje so začeli obetavno, a so kaj hitro začeli kazati pomanjkljivosti v igri, kar so nasprotniki s pridom izkoriščali in si do konca prvega polčasa nabrali kar pet golov prednosti. Drugi polčas se ni začel nič bolje za izbrance Veselina Vujovića, ki nikakor niso ujeli pravega ritma, razliko, ki je dosegla celo sedem golov, pa so začeli občutno zmanjševati šele po 50. minuti. Potem pa se je začel neverjetni razplet: Slovenci so kakor z novimi krili zabijali gol za golom, medtem ko Hrvatom zadetki nikakor niso šli v mrežo, povsem uspavani preprosto niso mogli zaustaviti naših junakov in sledile so zanesljivo najbolj napete zadnje minute na tokratnem prvenstvu.

Spomnimo, pred štirimi leti so prav tako v boju za tretje mesto zmagali Hrvati, Slovenci pa tokrat niso bili pripravljeni izpustiti brona iz rok, in čeprav niso veljali za favorite v tem dvoboju, so se do zmage prebili z izjemno borbenostjo in pogumom.

Za Slovenijo je torej izvrsten športni dan, po bronu smučarke Ilke Štuhec in deskarja Žana Koširja so tretje mesto domovini prinesli še rokometaši.

Slovenci so v polfinalu izgubili s Francijo v četrtek (25:31), hrvaška reprezentanca pa je v petek izgubila (25:28) boj za finale proti Norveški, ki se je na svetovno prvenstvu uvrstila s povabilom. Odločitev o zmagovalcu bo padla danes popoldne, ko se bodo za zlato pomerili gostitelji in Norvežani ob 17.30.