»Bridget Jones: Menopavza!« je izstrelila, ko so jo nedavno v intervjuju za ameriško televizijsko pogovorno oddajo The Talk povprašali, ali lahko oboževalci pričakujejo še četrto nadaljevanje. »Vem, da je Helen (Fielding) že napisala knjižno nadaljevanje in res obožujem junakinjo, zato, če me pokličejo, bom seveda pristala na snemanje.« je še dejala. Pred tem je ameriška igralka za škotski časopis Daily Record že razkrila, da močno upa na filmsko nadaljevanje dogodivščin raztresene Bridget. »Ljubim jo. Tako zabavna je,« je povedala. 

Foto: Reuters

Zellwegerjeva je s knjižnim nadaljevanjem seveda imela v mislih tretjo knjigo o Bridget Jones, Nora na fanta, ki jo je avtorica Fieldingova napisala že pred šestimi leti (v slovenščini smo prevod dobili 2014), ker so se filmski producenti leta 2016 odločili za nekoliko drugačno nadaljevanje filma, pa je nato spisala še četrto knjigo. Dojenček Bridget Jones tako paše nekam vmes, med Bridgetino iskanje »pravega« in obdobje materinstva, ki junakinjo čaka v romanu Nora na fanta. 

Tudi pisateljica zaslužna za rojstvo tako priljubljene ženske junakinje se veseli nadaljevanja. »V tretji knjigi se Bridget zaplete z mlajšim moškim in mislim, da bi bil to odličen film,« je Fieldingova dejala v enem izmed intervjujev. »A narediti dober film, ni kar tako. Traja precej časa in res se moraš posvetiti veliko stvarem, da zgodba na platnu zaživi, kot je treba. Hitenje ne pride v poštev, a bi res rada, da tudi Nora na fanta dobi filmsko različico,« je dodala. 

Bi se v četrtem nadaljevanju lahko vrnil zapeljivec Daniel Cleaver? Konec tretjega filma namreč izvemo, da je kljub pogrebu preživel nesrečo.

Če gre verjeti avtorici, tako Bridget Jones štiri letos še ne bo v kinematografih, a do trenutka, ko oznanijo pričetek snemanja, si bralci vsaj lahko potešijo radovednost s knjigo Nora na fanta. Marsikoga bo sicer prizadelo, da Bridget po rojstvu njunega sina ne ostane na veke vekov srečna s sanjskim gospodom (Markom) Darcyjem, čaka ga namreč prerana smrt, a Bridget po žalovanju in ob dveh otrocih spet obletavajo metuljčki, ko si omisli mladega ljubimca. Zabava je nedvomno zagotovljena. Morda pa bo pred filmskim nadaljevanjem gledalce presenetil glasbeni spektakel o prikupni Britanki, pred dvema letoma je Fieldingova medijem namreč razkrila, da se je v preteklosti že dogovarjala za muzikal o Bridget Jones, a je zadeva takrat padla v vodo, vendar si želi, da ideje o pojoči in plešoči Bridget ne padejo kar tako v vodo. Prvo ji zagotovo gre od rok, se še spominjate?