Ilki Štuhec napad na tretji kristal vendarle ni uspel, Tina Weirather je v superveleslalomskih zavojih pokazala zobe in se odlično spopadla s strmino na finalni tekmi v Aspnu. Mariborčanka je bila odlična druga in si tako v svoj letošnji izkupiček vpisala še ene stopničke, druga - prvo mesto ji je ušlo za pičlih pet točk - je tudi v superveleslalomski razvrstitvi.

Z včerajšnjo suvereno vožnjo na zadnji smukaški preizkušnji je Ilka mnoge presenetila s svojo umirjenostjo, kakor da ne bi šlo za zgodovinski trenutek. Kot je pojasnila, je zanjo vsaka vožnja enako pomembna, ne glede na to, ali je v ozadju pomemben izračun ali ne, z zadnjim nastopom v najhitrejši disciplini pa je potrdila, da je trenutno nesporna smukaška kraljica. Podobno umirjenost je dokazala tudi na današnji superveleslalomski tekmi, ki jo je začela s petnajstimi točkami prednosti pred prvo zasledovalko Weiratherjevo, a Štajerki po sicer odlični vožnji ni uspelo prevzeti vodstva. Tretja je bila Italijanka Federika Brignone, njena rojakinja Sofia Goggia in Američanka Lindsey Vonn, ki sta obetali dober nastop, sta odstopili. Še pristavimo, Weiratherjeva je postala prva, ki je ponovila dosežek staršev in osvojila kristalni globus - njena mama, slovita Hanni Wenzel, ima dva velika in pet malih kristalnih globusov, njen oče, Harti Weirather, pa smukaškega. 

Ilka je v letošnji sezoni nanizala kar sedem zmag in trinajst stopničk. Mariborčanka je zmagala na superveleslalomih v Cortini d'Ampezzo in Crans Montani, na zadnjem pred finalom v Aspnu na korejski olimpijski progi v Džongšonu pa je bila tretja. Prve tri superveleslalome sezone (Lake Louise, Val d'Isere, Garmisch-Partenkirchen) je dobila Švicarka Lara Gut, ki pa se je februarja na svetovnem prvenstvu poškodovala in končala sezono, v tej disciplini je nazadnje osvojila tretje mesto. Ilka se je v skupnem seštevku svetovnega pokala utrdila na drugem mestu.