Prepovedi novega ameriškega predsednika, ki jih obsoja ves svet in ki po mnenju mnogih podirajo temelje demokracije, terjajo velik davek tudi pri družinskih poslih rodbine Trump. Trenutno največ posledic občuti prva hči Ivanka, katere linijo oblačil, obutev in modnih dodatkov ter nakita odslavljajo z vse več prodajnih mest. 

Potem ko ji je brco minuli teden zadala trgovska veriga Nordrsrom, ki naj bi se za ključno potezo odločila zaradi velikega padca v prodaji, je zdaj na potezi Macy's, ki pa ga k bojkotu Ivankinih izdelkov spodbujajo kar stranke same. Če trgovec ne bo odslovil izdelkov predsednikove hčerke, bodo kupci preprosto prenehali nakupovati v sloviti verigi, grozijo po družbenih omrežjih, kjer tudi kritizirajo samo kakovost ponujenega blaga, denimo, neudobne škorenjce za deklice in nenaravne materiale. Na nadrejene pritiskajo tudi prodajalci, ki so tarče kritik neprizanesljivih strank, češ da ponujajo sporne izdelke in tako podpirajo rasistično politiko Donalda Trumpa, vodilni pri Macy's pa menda upajo, da bo Ivanka zaradi slabe prodaje kar sama umaknila izdelke s polic in jim tako olajšala delo. Njeno blago je trenutno na voljo po akcijskih cenah, denimo, za par čevljev je trenutno treba odšteti zgolj 30 evrov namesto 140.

Bojkot izdelkov, ki jih ponuja Trumpova, seje uradno začel že oktobra, a je resnično zaživel šele v minulem tednu. No, Macy's je že julija, potem ko je republikanski kandidat mehiške priseljence označil za posiljevalce, prenehal prodajati linijo izdelkov Donald J Trump Collections, tako s polic izginile kravate, spodnje perilo in modni dodatki za poslovneže. Ivankini izdelki so kljub kritikam ostali, a vse kaže, da bo tudi njim zdaj zdaj odklenkalo …