Ideja se je ustvarjalcem filma porodila, ko je prvi v vrsti za britanski prestol princ Charles junija obiskal snemalni studio Pinewood Studios nedaleč od Londona. Kraljičinemu prvorojencu, ki je podpornik tako britanskega filmskega inštituta kot britanske obveščevalne službe, je prizorišče snemanja razkazal nihče drug kot aktualni James Bond Daniel Craig in skupaj sta se zabavala ob odkrivanju kultnih filmskih rekvizitov, od čudovitih po meri izdelanih moških oblek do zloščenih modelov avtomobilov Aston Martin, brez katerih najslavnejši tajni agent vseh časov ne bi bil to, kar je. 

»Avtomobili so najzanimivejša stvar tukaj,« ob obisku ni mogel skrivati navdušenja princ, izvršna producentka Bondove filmske franšize Barbara Broccoli pa je razkrila, da sta si imela Daniel in Charles veliko za povedati: »Oba obožujeta Aston Martine ... Fantje in njihove igrače!« 

Beseda je dala besedo in princa naj bi producenti nato povabili k sodelovanju v prihajajočem filmu, ki trenutno še vedno nosi delovni naslov Bond 25, je poročal britanski tabloid The Sun on Sunday. Nobeno presenečenje ni, da bi nastop britanskega prestolonaslednika filmu dvignil gledanost, nedvomno pa bi bila to tudi reklama za obe strani, tako Bondovo franšizo kot britansko monarhijo, ki v svojih odločitvah glede javnega izpostavljanja že dolgo ni več tako rigidna, kot nekoč. 

S princem Charlesom sta se na snemalnem prizorišču spoznala tudi igralec Ralph Fiennes, ki je zavzel vlogo M, vodje obveščevalne službe MI6, in ameriški režiser Cary Joji Fukunaga.

Če se vam zdi malo verjetno, da bi predstavnik kraljevega dvora nastopil v filmu, še vojvodinja Meghan je morala pred poroko s princem Harryjem opustiti igralsko kariero, pa bo Charles morda sledil stopinjam svoje matere kraljice Elizabete II. Verjeli ali ne, britanska monarhinja je pred sedmimi leti že zaigrala ob Jamesu Bondu. Za odprtje olimpijskih iger v Londonu 2012 sta združila moči z Danielom Craigom in nastopila v kratkem filmčku, ki so ga predvajali tik pred začetkom slavnostne ceremonije. V videu se kraljica z Bondom vkrca na helikopter, ki ju nad Londonom popelje do olimpijske arene, v katero se tajni agent in vladarica spustita kar s padali z britansko zastavo. Za ta del filma so sicer uporabili kaskaderko, a je kraljica o snemalni izkušnji povedala, da je bila »navdušena, da je lahko sodelovala v tako posebnem projektu«.