Ljudstvo je v skoraj večjem pričakovanju kot zakonca Sussex in upravičeno, saj najbolj priljubljeni par britanske monarhije z javnostjo ni delil veliko informacij o naraščaju. Za razliko od brata Williama, se je princ Harry odločil, da zadevo ohranita veliko bolj zasebno, tako Meghan ne bo rodila v londonski bolnišnici St. Mary's, kjer je vse tri otroke povila Kate in le nekaj ur po porodu že pozirala medijem, novico o rojstvu, spolu in imenu pa bosta sporočila šele, ko bosta v krogu ožje družine proslavila prihod dojenčka. 

A oboževalce kraljevega dvora na Otoku ne gre ustaviti. Stavnice že mesece zasipajo najrazličnejše stave, najbolj prevladujejo tiste, da se bo rodila deklica. Na to možnost jih je stavilo že toliko, da so stavniške hiše sredi aprila prenehale sprejemati stave o tem, saj domnevajo, da je nekdo izdal skrivnost o otrokovem spolu. 

Glede imen kraljevega dojenčka največ Britancev, kar 60 odstotkov tistih, ki sodelujejo v stavah, pričakuje Diano, kakor je bilo ime Harryjevi pokojni materi. Pogosto pa stavijo tudi na imena Grace, Alice, Isabella, Victoria, Alexandrina in Elizabeth. Če se bo rodil deček, na stavnicah najvišje kotira Arthur, sledijo Charles, James, Edward in Alexander. Morda jim gre celo verjeti, saj so stavnice doslej pravilno napovedale imena kar vseh treh otrok Harryjevega brata, princa Williama - Georgea, Charlotte in Louisa. 

Zelo veliko ljudi tudi stavi na to, da bo otrok rdečelas, tako kot princ Harry. Glede na stavnice pa bo novi član britanske kraljeve družine, ki bo sedmi v vrsti za prestol, prišel na svet prihodnji teden in se rodil doma. Britanci za stave o kraljevem dojenčku v povprečju namenijo po štiri funte (4,65 evra), po pričakovanjih pa bo novi član britanskega dvora stavniški industriji prinesel okoli pet milijonov funtov (5,78 milijona evrov).