Kot poroča portal Delo, so se novice, da bo Dejan Prešiček postal minister, številni zaposleni na KGBL neizmerno razveselili. Kot so dejali, so se veselili, da bodo lahko zadihali, hkrati pa jih je zaradi izkušenj z njim razjedal dvom, ali je primeren za tako pomemben položaj. Zdaj, ko se v javnosti pojavljajo očitki na Prešičkov račun, se spominjajo starih časov in se čutijo krive, ker ga niso znali ustaviti. 

Prešiček se utegne, ko konča ministrski mandat, spet vrniti na konservatorij. Po informacijah portala Delo ga tam čaka delovno mesto učitelja saksofona. Če si bo kljub temu premislil in v teh dneh ponudil odstop, pa lahko celo znova kandidira za direktorja. Razpis bo objavljen sredi februarja. Prešiček se je včeraj sicer pohvalil, da je v preteklosti že trikrat prejel podporo za vodenje konservatorija in je obenem zatrdil, da preminulega uslužbenca ministrstva ni šikaniral. »Vsakič, ko vodiš 200 ljudi, lahko pride do sporov in različnih mnenj. A v vsem tem času je prišla le ena prijava za mobing in komisija je ugotovila, da mobinga z moje strani ni bilo. Če bi bil koleričen in ne bi znal delati z ljudmi, me ne bi trikrat izvolili za direktorja. Sem zelo delaven in skušam spremeniti zadeve,« se je branil v oddaji Odmevi.Njegovi nekdanji sodelavci na konservatoriju pravijo drugače. Poniževanj, nadiranj, izključitev, samopašnega vodenja in mobinga je bilo na vsakodnevni ravni toliko, da se jih skorajda ne da opisati. Enega od sodelavcev, ki ga je prijavil tudi policiji, je zdaj na bolniški; Prešiček je, kot je povedal za Delo, izkušnjah oseba, ki neskončno uživa v zlorabi moči, oblasti, podrejanju okolice, v izsiljevanju svoje volje, ki zatre vsako avtonomno iniciativo, je tudi maščevalen in spletkarski. 

Samo vodstvo konservatorija je sicer ministru danes stopilo v bran in ga opisalo kot doslednega, ustvarjalnega in natančnega, podpori pa so mu izrekli tudi nekateri kulturniki.