Kdor obiskuje plačljive vadbe, ki vključujejo koreografijo, denimo ples ali borilne veščine, naj korake in kombinacije gibov ponavlja pred ogledalom. Ogled v njem posameznika pogosto samodejno spodbudi, da se poravna oziroma poskrbi za boljšo držo. Kakor koli že migamo med domačimi stenami, in tudi če nas nihče ne opazuje, se oblecimo ne le udobno, temveč tudi lepo, tako da smo si všeč. Dobili bomo še več zagona za rekreacijo. Komur manjka motivacije, naj se spomni, kako prijetno se počuti, potem ko se dobro spoti in oprha – kot prerojen!

Preberite še: Koliko kalorij porabimo med seksom? 

Velikost stanovanja ni ovira

Majceno stanovanje ni ovira, četudi določenih figur, ki zahtevajo veliko prostora, ne moremo izvesti. Še vedno pa lahko v ritmu glasbe poskakujemo ali tečemo na mestu – se spomnite kultnega hitrega stopicanja glavne junakinje filma Flashdance na komad Maniac iz osemdesetih let? Za vzor nam je lahko še večja, nekaj let mlajša filmska plesna uspešnica Umazani ples, konkretno prizor, v katerem plesalka z namišljenim plesalcem izvaja osnovne korake salse na mostu ter stopnicah. To pomeni, da damo roke v položaj, kot bi bili v objemu soplesalca. Dvignemo se na prste in iz sonožnega položaja najprej stopimo z levo nogo nazaj, se prestopimo z desno na mestu in vrnemo levo nogo v prvotni položaj nog; enak gib ponovimo z desno nogo, le da z njo stopimo naprej in jo nato priključimo k levi.

Gospodinjim, torej hujšam!

Kogar ples ne veseli preveč, se lahko povsem spodobno razmiga med bolj napornimi gospodinjskimi opravili. Ta nam lahko med drugim pomagajo v boju proti odvečnim kilogramom. V pol ure denimo mesenja kruha ali peke potice in postiljanja postelj pokurimo okoli 70 kilokalorij, z likanjem približno 60, s pomivanjem oken 90, pranje in sesanje avtomobila pa nas olajšata za kar 170 kilokalorij! Z najrazličnejšim čiščenjem krepimo v prvi vrsti roke in določene hrbtne mišice, a je treba hkrati paziti, da med opravili nismo sključeni. Najbolje je, če se večino časa trudimo imeti poravnan vrat, ramena hkrati potiskamo proti tlom in nazaj, trebuh pa vlečemo noter. 

Preberite še: Kako zdravo je poljubljanje? 

V intimi položaj zgoraj

Krasna in ena najprijetnejših telesnih dejavnosti je zagotovo strastno ljubljenje, med katerim pa ponavadi ne razmišljamo prav veliko o tem, kako fino urimo mišice in povečujemo prožnost telesnih udov. Edinstvenega obreda v dvoje, pri katerem gre za predajanje in dajanje drug drugemu, seveda ni mogoče vedno natančno načrtovati, saj se mora zgoditi v pravem času in na pravem mestu – ja, včasih tudi ob romantičnem domačem ognjišču. Oseba med sproščajočo intimo v dvoje, ki vključno s predigro traja najmanj pol ure, v povprečju pokuri okoli 160 kilokalorij, seveda odvisno od intenzivnosti odnosa med partnerjema. Menda jih največ požgemo v položaju zgoraj; to velja zanjo in zanj.