V času krize se je tudi vloga medijev izkristalizirala; tako tistih, ki naj bi nam stregli z dejstvi, kot onih, katerih primarna naloga sta zabava in razvedrilo. Bernarda Žarn je kot eden najprepoznavnejših televizijskih obrazov tudi v težkih časih vselej ostajala nasmejana. S sodelavci oddaje Vikend paket pa so format oddaje uspešno prilagodili, tako da gledalci nismo ostali prikrajšani za nedeljsko sprostitev.

Leto 2020 bomo poskušali čim prej pozabiti, pravimo precej posplošeno. A vendar lahko v vsaki stvari poiščemo kaj dobrega. Po čem dobrem se boste leta 2020 spominjali vi? 

Ja, na družabnih omrežjih sem prebrala tudi misel, da leta 2020 ne bi smeli šteti k vsoti naših let, ker ga nismo kaj dosti uporabljali. (smeh) Izzivalno leto je bilo, a je vendar, kot pravite, tudi v teh težkih časih moč najti mnogo dobrega. Leto 2020 si bom nedvomno zapomnila tudi po srčnosti, prijaznosti, solidarnosti – kako smo ljudje drug drugemu in skupaj v uteho prepevali na balkoni in pod njimi, kako smo pomagali ostarelim, onemoglim, osamljenim, kako smo pred vrati bolnih puščali skuhana kosila ali kakšne druge dobrote, drobne pozornosti, spodbudna sporočila in šopke rož. 

Letos sem se naučila tudi tega, da se je pomembno in prav fino tudi več posvečati »sveti lenobi«, kot je počitek poimenoval pater Karel Gržan. 

Vas je tudi kaj novega naučilo? Kakšno samospoznanje?

Ni me na novo naučilo, pač pa je še bolj utrdilo zavedanje, kako je – ne glede na to, kaj počnemo v življenju, kako uspešni smo ali se zdimo – najpomembnejše – pa naj se sliši še tako stereotipno ali patetično – zdravje  v telesu, mir v duši in ljubezen v srcu. In dejanja, dejavnosti, dogajanja, ki so se nam zdela samoumevna – obisk gledališča, kulturnih, družabnih dogodkov, koncertov, kina, potovanja, srečevanja, objemi, nasmehi, ki niso bili skriti za maskami – zdaj vsako posebej cenim kot prave dragocenosti. No, naučila sem se tudi tega, da se je pomembno in prav fino tudi več posvečati »sveti lenobi«, kot je počitek poimenoval pater Karel Gržan

Z Jožetom v oddaji Vikend paket v naše domove tudi v kriznih časih prinašata pozitivo. Kako se je vloga in odgovornost medijev s koronakrizo spremenila? 

Veliko gledalcev nam sporoča, kako dobro jim dene naša oddaja Vikend paket – da se med temi covid izzivi in skrbmi malce sprostijo in tudi nasmejijo ... Če pa pogledamo širše, se je zaupanje v RTV Slovenija v času covid-19 krize še bolj utrdilo med ljudmi in se vsi še bolj zavedamo, kako pomembne in dragocene so verodostojne, objektivne informacije. 


Kaj si/Sloveniji želite za leto 2021?

Vsem nam želim, da ne bi pozabili na to, kar tako radi ponavljamo angleško govorečim gostom, da smo edina država na svetu, ki nosi »love« ali ljubezen v imenu. Da bi skušali drug v drugem uzreti več dobrega, da bi se manj delili in jezili in si grozili, da bi se spoštljivo pogovarjali, izmenjevali mnenja in se iz različnosti skušali učiti, bogatiti, rasti. 

Na glavnem trgu glavnega mesta nimamo kipa bojevnika, pač pa umetnika – poeta, smo eden redkih narodov, ki ima na dan kulture državni praznik, dela prost dan; ne pozabimo torej na kulturo srca in duha.