Martinove dobrote

Bela juha s pečeno gosko in cimetovim kruhom

Martin se klanja dobri letini, naj se ta pokaže tudi na vaši mizi! Ponujamo izviren, a praznično pristen recept prav za ta konec tedna.

Sestavine

  • ½ gosi
  • 1 dcl olja
  • 1 čebula
  • 1,5 l vode
  • jušna zelenjava, sol
  • 2 dcl kisle smetane
  • 80 g moke
  • muškatni orešček, nageljnove žbice, cimet, piment
  • 4 rezine belega kruha
  • 40 g masla
  • cimet v prahu

Priprava

  1. 1V posodo vlijemo vodo, dodamo gosko, jušno zelenjavo in solimo.
  2. 2Na malem ognju kuhamo 45 minut.
  3. 3Nato gosko vzamemo iz juhe, damo v pekač, prelijemo z oljem in pečemo pol ure na 180 °C.
  4. 4Pečeno ohladimo, izkoščičimo in meso zrežemo na kocke.
  5. 5V kozici segrejemo olje in stekleno popražimo čebulo.
  6. 6Zalijemo z juho, dodamo začimbe ter zgostimo s podmetom iz kisle smetane in moke.
  7. 7Juho potem kuhamo še pol ure in jo precedimo.
  8. 8Dodamo na koščke narezano gosje meso.
  9. 9Kruhove rezine premažemo z maslom, posipamo s cimetom in hrustljavo opečemo v ponvi.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE