Prvi večer od treh je poleg svečanega odprtja gostil tri domača in tuja oblikovalska imena, ki so uvodoma dokazala, da se tudi na širšem območju Balkana marsikaj dogaja. 


Peter Movrin

Peter Movrin je znova postregel s kolekcijo, ki se prav nič kaj sramežljivo bohoti po modni pisti. Voluminozni kroji, žive barve in vesoljski materiali so na prvem mestu. Movrin tako ostaja zvest načelu, da namesto oblačil ustvarja okrasje za telo, ki pa pride do izraza le v premišljenih krojaških rešitvah in veliki meri občutka.

IVANMAN

Sodobni moški, kakršnega si je zamislil oblikovalec Ivan Mandžukić, podpisan pod modno blagovno znamko IVANMAN, je pogumne in praktične narave. Vsekakor se ne boji svetlih in mističnih barv ter prisega na igrive detajle, s katerimi ohranja nezamenljiv dandijevski duh.
Nataša Peršuh

Oblikovalka Nataša Peršuh je znova dokazala, da razume potrebe modernih zaposlenih žensk. Nosljiva kolekcija, ki dopušča dovolj prostora za dramatičnost, je primerna za najrazličnejše priložnosti in hkrati omogoča enostavno uporabo, ki danes še kako pride prav.Danes bodo na sporedu Young @ Squat, Julija Kaja Hrovat, prejemnica lanskoletne nagrade Mercedes-Benz Fashion Award, Milica Vukadinović, SUSNYARA, Draž, SOFIA NOGARD, Attelier Terra Urbana in AKULTURA.