Vsi ponosni starši dobro poznajo stres in težave, ki nastanejo po dolgotrajnem dojenčkovem nemiru. Avstrijci so tudi za to našli rešitev - v dveh dunajskih bolnišnicah, Wilhelminenspital in Kaiser-Franz-Josef-Spital, obstajajo posebne ambulante, kamor se zatečejo starši v hudi stiski. Vsako leto obravnavajo 700 dojenčkov in mlajših otrok, ki trpijo zaradi nespečnosti ali prehranjevalnih motenj. Po pediatričnem pregledu otroka sledi pogovor specialista s starši, da skupaj najdejo možen vzrok za neutolažljiv in dolgotrajen jok otroka. V mnogih primerih je vzrok težav starosti neprimerno ravnanje z dojenčkom, na psiho otroka pa lahko negativno vplivajo tudi konflikti med staršema. Posebej težavne otroke sprejmejo na opazovanje v bolnišnico.


To pa še ni vse, na Medicinski fakulteti na Dunaju bodo z marcem 2017 organizirali petmesečni program Kooperativnega starševstva, ki bo vseboval pet delavnic, tri pred porodom in dve po njem. Posvečene bodo
temam, kot so preobremenjenost, konflikti in komunikacija med staršema, pomanjkanje spanja, stres, jokakoči dojenčki in strah pred vzgojnimi napakami. Delavnic, na katerih sodelujejo tako strokovnjaki Univerzitetne klinike za psihoanalizo in psihoterapijo kot tudi babice, se lahko udeležijo le pari.
 Mednarodne študije v ZDA in Veliki Britaniji so pokazale, da se starši, ki so obiskovali tovrsten tečaj in ki jih je spremljala babica, lažje znajdejo v novi vlogi in tudi kasneje bolje funkcionirajo v družini. Izboljša se kakovost partnerske zveze, kar pozitivno vpliva tudi na otroke. Pri slednjih so raziskave dokazale boljše socialne sposobnosti, bili so bolj odprti za novosti, novorojenčke je bilo lažje pomiriti, dojenčki so redkeje trpeli zaradi motenj spanja in prehranjevanja, matere pa so lahko dlje dojile. Zaradi aktivne vloge očeta v družini so matere redkeje zbolevale za poporodno depresijo, pri otrocih pa so dokazali boljše kognitivne sposobnosti.