Rad poudari, da je Aleš, ki uporablja voziček, in ne vozičkar, ki mu je ime Aleš. Prvič sva se srečala pred nekaj leti, na predavanju, na katerem je pripovedoval svojo zgodbo, svojo bolečo izkušnjo, ko je prometna nesreča prekinila njegovo mladostno vihravo življenje in ga brez milosti prikovala na voziček. Samozavesten, živahen fant, poln idej in mladostne razposajenosti, po devetih dneh kome dojame, da lahko premakne le desno ramo in nemočno bolšči v bel strop. »To je to, ne bo se nič premikal, to je njegovo stanje za vse življenje,« je slišal reči zdravnika, a se s tem ni pomiril. Sledili so neznosni notranji boji, samoobtoževanje, nemoč, tudi jeza, a na koncu sta prevladali ljubezen do življenja in močna volja. 

Glede na stopnje svojih poškodb bi se l...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONA!