Pesem Reasons I Drink (Razlogi, zakaj pijem, op. p.) napoveduje, da Alanis Morissette ni izgubila besedne ostrine, ki je tako zaznamovala kariero kanadske glasbenice v 90. letih prejšnjega stoletja. Je prva skladba z devetega studijskega albuma Such Pretty Forks in the Road, ki naj bi izšel prvega maja prihodnje leto, pevka pa se bo podala tudi na koncertno turnejo, ki bo obeležila 25. obletnico izida najuspešnejšega albuma njene kariere Jagged Little Pill, po katerem je poimenovala tudi prihajajočo turnejo. 

Uspešnice z albuma Jagged Little Pill kot so Ironic, Hand in My Pocket, You Oughta Know in You Learn, so osvojile generacije poslušalcev, ki so besede Morissettove vzele za feminističen izraz ženske samozavesti, Alanis pa je z njimi v glasbeni industriji postavila enega izmed ključnih temeljev v času razcveta alternativnega rocka v 90. letih. 

Glasbenica je bila znana kot feministična upornica alternativnega rocka.

Danes 45-letna rockerka je tematiko za svoje pesmi črpala tudi iz lastnega življenja, poleg neuspelih razmerji je ubesedila številne duševne stiske mladine in posameznika, saj se je v najstniškem obdobju in svojih dvajsetih spopadala tako z depresijo kot z motnjami hranjenja. Kar jo je delalo posebno, pa je bilo to, da je o njih spregovorila brez olepševanja, z ironijo in neustrašno, kaj bo o tem dejala družba. 

Preberite še: Jamie Dornan o alkoholizmu in depresiji 

Par, ki ga je Hollywood skoraj pozabil, a rockerica Alanis in igralec Ryan Reynolds sta bila zaljubljena kar pet let.

Svoje poslanstvo je Morissettova ob glasbeni karieri razširila tudi na področje medijev, že nekaj let namreč snema podcaste Conversations with Alanis Morissette (Pogovori z Alanis Morisssette, op. p.), kjer vsak mesec pred mikrofonom gosti strokovnjake s področja psihologije, umetnosti, zdravja, odnosov in duhovnosti. Januarja 2016 pa je pričela pisati tudi svetovalno rubriko za britanski časopis The Guardian. 

Pevka je od leta 2010 poročena z raperjem Mariom Treadwayjom - Souleyem.

Pevka, ki je bila kar pet let v razmerju s hollywoodskim lepotcem Ryanom Reynoldsom (zaročena sta bila tri), se je leta 2010 poročila z ameriškim raperjem Mariom Treadwayjom - Souleyeom, v devetih letih pa so se jima rodili trije otroci, najstarejši sin Ever bo za božič dopolnil 9 let, hči Onyx je stara 3, najmlajši Winter pa je na svet privekal letošnjega 8. avgusta. Tudi materinstvo za Morissettovo ni bilo lahka naloga, saj je pevka letos oktobra v intervjuju za ameriško televizijo CBS spregovorila o skoraj desetletnem spopadanju s poporodno depresijo.