Priljubljeni Dragojević bo 70. rojstni dan proslavil v družinskem krogu, teden potem pa bo sedel za klavirjem in pel v največji splitski koncertni dvorani. Poleg zagrebških filharmonikov, ki bodo igrali pod taktirko Dragojevićevega prijatelja in sodelavca Alana Bjelinskega, bodo na odru tudi pevski zbor Izbor in dolgoletna Oliverjeva spremljevalna skupina Dupini. Gosta bosta tudi Splitčana Gibonni in Tedi Spalato ter polovica dueta 2cellos, Stjepan Hauser. 


Foto: Mediaspeed


Dragojević je na novinarski konferenci mesec dni pred koncertom napovedal večer čudovitih skladb, dobre zabave ob najboljši video in avdio produkciji. Kot je dejal, je izbral 28 pesmi, a bo svoj program vendarle moral skrajšati, je poročal Jutarnji list. Časnik dodaja, da je interes Splitčanov za koncertni spektakel neverjeten. 


Foto: Mediaspeed


V svoji dolgoletni glasbeni karieri je Dragojević posnel 23 studijskih albumov, objavljene pa so tudi številne kompilacije njegovih uspešnic. Nastopil je v mnogih prestižnih koncertnih prizoriščih, kot so pariška Olympia, londonski Royal Albert Hall, newyorški Carnegie Hall in Opera House v Sydneyu. Prejel je nešteto nagrad glasbenih strokovnjakov in občinstva. Dragojević je koncertno dejaven tudi potem, ko je v začetku septembra objavil, da se zdravi zaradi karcinoma pljuč. Kljub napornem zdravljenju s kemoterapijo, je oktobra nastopil na dobrodelnem koncertu v hrvaškem narodnem gledališču v Splitu, ki je bil organiziran v podporo obolelim za rakom. 


Foto: posnetek zaslona Dnevnik.hr