Čeprav je Ilka imela odlično priložnost, da poseže po malem kristalnem globusu tudi v smukaški disciplini, ji ta danes ni bila namenjena. Načrte je zapletla zmagovalka Goggia, ki je s prvim mestom zaostanek za Ilok znižala za krepkih 40 točk in ohranila mesto v tekmi za stekleni gral. A zime še ni konec, po izračunih sodeč Ilki do skupnega slavja manjkajo le štiri točke, kar v njeni formi ne bi smel biti problem.

Ilka je tekmovalne občutke komentirala kot pozitivne: "Nastop nikakor ni bil perfekten. Vem, kje bi še lahko malo bolj tvegala oziroma odpeljala malo drugačno linijo. Sploh v srednjem delu. Sem pa generalno gledano zadovoljna. Rezultat je super."

Bodočo olimpijsko progo je označila za precej nenavadno: »Proga je zanimiva, posebna. Tako kot vsak smuk ima svoje specifike, ključne točke. Je dosti vsega. Dosti prelomnic, skokov, resda pa ni neke velike strmine, da bi lahko rekel, da je tu zelo zahtevno ... Ni najbolj zahtevno, ampak ker si ne moreš privoščiti napake, je zato še toliko bolj zahtevno."S štartno številko 41 je nastopila druga Slovenka na tekmi Maruša Ferk, ki je med 48 tekmovalkami zasedla 26. mesto z zaostankom dve sekundi in 60 stotink za Goggio ter osvojila pet novih točk. Treba je dodati tudi, da je imela Ferkova slabe razmere, saj se je med prekinitvijo dirke kar precej otoplilo, proga je postala mehkejša in nobena tekmovalka se po prekinitvi ni več zavihtela med deseterico.