Že zgodaj spomladi ste na ameriških predsedniških volitvah napovedali Trumpovo zmago. Takrat ko ni še nihče zares verjel, da je to mogoče. Zdaj vas prosim za analizo z vašega strokovnega vidika.

Iz mojih astroloških analiz, ki sem jih napisal marca letos, vi pa ste jih objavili v aprilski številki Oneplus, je razvidno, da sem pravilno napovedal zmago Trumpa, kar je bilo v nasprotju s pričakovanji političnih analitikov, napovedmi medijev in javnomnenjskimi raziskavami. V predvolilni tekmi je Clintonovi sicer dobro kazalo zaradi vzgonskega vpliva Jupitra do 10. septembra, nato pa še krajši čas do konca oktobra zaradi grobih energij Marsa v podporo škorpijonki. Preiskava FBI proti njej, ki je bila nekakšna zarota in slepilni manever, ji je sicer močno škodila. Pozitiven vpliv Jupitra na Trumpa kot dvojčka se je začel nezadržno večati od sredine septembra in dobil pospešek po 18. oktobru, ko je Venera, ki prinaša srečo, simpatije, volilne glasove in upanje v boljšo prihodnost, zapustila znamenje škorpijona; v strelcu v konfliktu z Neptunom je Venera naredila popoln preobrat, zajela neopredeljene in druge, ki jih ankete, analitiki in mediji niso hoteli zaznati, ker so želeli, da bi njihove tendenciozne napovedi do zadnjega vplivale na volivce v korist ženski in demokratki. Dokaz, da kozmične sile res delujejo, je tudi ta – za Hillary pa smola – da je prav na dan oziroma večer volitev 8. novembra Mars prestopil iz kozoroga v vodnarja in vplival na volivce, da so si nekateri še zadnji hip premislili in glas, prej namenjen Hillary, dali bolj odločnemu kandidatu.


Zanimivo, za Trumpa so, gledano po starosti, volili ljudje nad 45. letom. Kaj lahko pričakujemo od t. i. slovenskega zeta kot novega predsednika ZDA? Kako bo vplival na svet in Slovenijo – tako politično kot gospodarsko in kulturno?

Slovenija je zdaj po svoje v svaštvu v ZDA. (Nasmeh.) Po spravnem govoru zmagovalca Trumpa in iz njegovega osebnega horoskopa je razvidno, da nikakor ni takšen robavs, kot deluje navzven. Ne bo tako ekstremen, kot je bil zaradi svoje taktike v boju za oblast. Kot dvojček bo večkrat spremenil stališča, jih ublažil, pa znova dramatiziral, da bi dosegel želeni rezultat. V mednarodni politiki bomo zato pogosto priča razburjenju, negotovosti, zato se bo morala mednarodna skupnost, denimo EU, bolj poenotiti, stabilizirati in računati na spremenljivost »velikega brata« onstran Atlantika. Njegove napovedane ukrepe je treba razumeti bolj v prispodobi, in ne surovo neposredno. Zid na meji z Mehiko ne pomeni isto kot kitajski zid, ampak da bo želel uvesti red na domačem dvorišču, saj mu domovina zares veliko pomeni. S tem, ko je izrazil namen, da bi se rad srečal s severnokorejskim predsednikom, je dal vedeti, da se ni bati ameriške izolacijske politike. Kot podjetnik je še kako zainteresiran za stabilnost domačega in svetovnega gospodarstva. Do majcene države Slovenije, zibelke njegove žene Melanie, bo imel malo sentimentalen odnos, kar velja maksimalno gospodarsko in kulturno izkoristiti.


Za Melanio Trump ste že pred več kot pol leta dejali, izhajajoč iz njenega osebnega horoskopa, da bo doživljala veliko lepega že jeseni 2016 pa vse do pomladi 2017.

Zagotovo, ne le skakanje od veselja ob moževi zmagi, še veliko dobrih novic in prijetnih dogodkov jo čaka. Seveda tudi v zvezi s statusom in vplivnim položajem, tako na področju humanitarnosti kot v vlogi modne ikone in vzorne matere. Pa še bikica je z dominantnim planetom Venero, kar kaže na dober okus in dostojanstvo, ljubezen do kakovostnih izdelkov. Zanimivo je, da imata z možem Donaldom ravnovesje med Merkurjem in Venero, kar jima omogoča, da razmišljata podobno in se podpirata tudi z besedami, ne le dejanji. Melania lahko že nehote pozitivno vpliva nanj.


Po viharni politični jeseni po ameriško vse politične navdušence seveda zanima tudi, kaj se bo dogajalo v prihodnjih mesecih v naši državi. Do kdaj bo zdržala Cerarjeva vlada?

Spomladi sem napovedal, da bo jeseni Slovenija bombardirana – seveda v prenesenem pomenu – in res so se vrstili protesti, interpelacije, sindikalne zahteve, stavka, pritiski na proračun, razkritje strahotne korupcije, ker pa se bodo nakopičeni problemi še zaostrili po 19. decembru 2016, se prenesli v leto petelina in še naprej razburjali prizadete, politična zima ne bo ravno mila! Svoje bosta h kritikam vlade, posebno nekaterih ministrov, prispevala dva februarska mrka. Vlada se utegne kmalu resnično hudo zamajati, če Cerar ne bo naredil nujnih zamenjav. Od zimskih počitnic do bližine praznika dela nas čakajo naporni in napeti, konfliktni aspekti, ki bodo prizadevali tako osebe kot finance. Upamo lahko sicer na najboljše, da bo koalicija zdržala pretrese, kot jih je še vedno doslej, saj trdnejše vlade v senci še ni na vidiku. Ta se lahko začenja pojavljati v juniju, morda na desni sredini, predčasnih volitev pa si tako še nihče ne bo želel. Pod vnovičnim udarom bi bila sedanja vlada znova lahko septembra. 


Več preberite v novi Oniplus, ki vas že čaka na prodajnih policah.